100. Yıl Doğumevi, sevkiyle gelene ücretsiz bakacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Doğumevi, hizmet kapsamını genişletiyor.

Daha önce sadece ücret karşılığında hasta tedavi eden doğumevi, bundan böyle Emekli Sandığı`na tabi tüm hastalara da sevkli gelmeleri durumunda hizmet verecek.

BELEDİYE PERSONELİ DE
Söz konusu gelişmeye imkan tanıyan protokol, SSK İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalandı. Protokole imzayı belediye adına, Genel Sekreter Münir Karaloğlu attı. Protokolün bir başka özelliği de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bağlı şirketlerin personeline de aynı imkanı tanıması. Yani belediyenin SSK`lı personeli sevk aldıkları taktirde doğumevinden ücretsiz yararlanabilecek. Sosyal güvencesi bulunmayan hastalar ise doğumevinden standart fiyatlar üzerinden hizmet satın alacak.

SIRADA BAĞKURLULAR VAR
Doğumevinin hizmet kapsamının genişletilmesi çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Turgut Şahinöz, aynı imkandan Bağkurlular`ın da faydalanabilmesi için kurumla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Şahinöz önümüzdeki günlerde bu konuda da olumlu bir adım atmayı beklediklerini söyledi.