Başkan 5 ve 8. kafile ile kucaklaştı

Karaosmanoğlu, Kocaelili hacıları Mekke´de yalnız bırakmıyor

Kutsal topraklarda hac görevini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaelili hacılarla bir araya gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 2 haftadır Mekke`de bulunan, bu süre zarfında ibadetlerini yerine getirmeye çalışan Başkan Karaosmanoğlu, özellikle akşam saatlerinde hemşehrileriyle hasret gideriyor.

İKİ BAŞKAN DA VARDI
Başkan Karaosmanoğlu son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı`na bağlı 5 ve 8 No`lu Kocaeli kafilesini ziyaret etti. Hemşehrileriyle kaldıkları otelin toplantı salonunda bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, burada kısa bir konuşma yaparak haccın, sabrın, beraberliğin ve dayanışmanın önemini anlattı. Ardından da tüm kafile üyeleriyle tek tek tokalaştı, kucaklaştı. Bu kafilede Akçat Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz ile Kızderbent Belediye Başkanı Nurettin Altun da bulunuyor.

HACI OLACAKLAR
Öte yandan bugün Arafat`a çıkan milyonlarca hacı adayı, güneş battıktan sonra Müzdelife bölgesine geçti, geceyi burada geçirdi. Yarın sabah namazını kılıp güneş doğmadan Müzdelifeden Minaya geçecek olan hacı adayları, Minada çadırlara yerleşecek, kurban kesip şeytan taşlayacak. Hacı adayları daha sonra, Harem-i Şerifi tavaf edecek. Bu tavafla hac görevi tamamlanmış olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!