Bu köprü, 2 beldeye hizmet edecek

Büyükşehir Belediyesi, Yalakdere Köprüsü´nü genişletme çalışmalarını tamamlamak üzere

Hizmet sınırları Kocaeli il sınırlarına kadar genişleyen Büyükşehir Belediyesi, sadece ilçe merkezlerinde değil kenar belde ve bölgelerde de önemli çalışmaların altına imza atıyor.

 

İZNİK YOLU ÜZERİNDE
Bu çalışmalardan biri, Karamürsel`e bağlı Yalakdere beldesinde. Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel-İznik yolu üzerinde bulunan ve Yalakdere beldesini çevresindeki 5 köy (Tahtalı, Fulacık, Çamdibi, Kadriye, Avcı) ile Akçat beldesine bağlayan Yalakdere Köprüsü`nü yeni baştan inşa ediyor. Üzerinden aynı anda sadece tek aracın geçebildiği eski köprünün yerine yapılan yeni köprü, 19 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde olacak.

TRAFİK RAHATLAYACAK
Bir süre önce başlayan ve önemli mesafenin kat edildiği çalışmaları, Karamürsel`in köylerini ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da denetledi. Yetkililerinden bilgi alan ve inşaat malzemelerinin kullanışı hakkında bazı sorular yönelten Başkan Karaosmanoğlu, çalışmaların aksatılmamasını istedi.

EYLÜL SONUNDA HAZIR
Yeni köprünün çift şeritli olacak olması nedeniyle trafiğin de rahatlayacağına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, köy ve beldelere önceliklerine göre ve pek çok hizmet götürmeye devam edeceklerini vurguladı. Yalakdere ve civar köyleri için büyük önem taşıyan köprüdeki çalışmaların, ay sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!