Bu yıl Ramazan´da Doğu Kışla´dayız

Büyükşehir Belediyesi iftar ve etkinlikler için 7 dönüm arazi üzerine dev çadır kuracak

Geçen yıl Halk Evi meydanında kurduğu çadır ve Ramazan Sokağı ile Kocaelililer`e farklı bir Ramazan yaşatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 5 Ekim günü başlayacak olan bu yılki etkinlikler için şimdiden kolları sıvadı.

GÜNDE 2 BİN 500 KİŞİYE İFTAR
Büyükşehir Belediyesi bu yılki tüm Ramazan etkinliklerini Doğu Kışla`daki 7 dönüm arazi üzerinde kuracağı dev çadırda toplayacak. 30 gün boyunca günde 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verilecek çadırın bir köşesine sahne ve ses düzeni kurulacak, burada konserler, eğlenceler ve konferanslar düzenlenecek.

TÜRK EVLERİ ÇADIR İÇİNDE
Halk Evi Meydanı`nda geçen sene oluşturulan ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Türk evleri konsepti de bu yılki dev çadır içinde yerini alacak. Çadırın en önemli bölümlerinden birini 20 stanttan oluşacak kitap fuarı oluşturacak ve fuar Türk evlerinin dokusuna uygun olarak dekore edilecek.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL EĞLENCELER
Büyükşehir Belediyesi, büyük heyecanla hazırlandığı Ramazan etkinlikleri içinde çocukları da unutmadı. Minik ziyaretçileri için çadır içinde çocuk alanları oluşturma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, burada Karagöz ve Hacivat`tan kukla gösterileri ve çeşitli eğlencelere kadar birçok alternatif yaratacak. 

İLÇELERE PAKET PROGRAM
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin Ramazan ayı etkinliklerine hazırladığı paket programla destek verme kararı aldı. Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu tarafından bugün Antikkapı Restaurant`ta düzenlenen toplantı ile paket program içinde yer alan etkinlikler, 8 ilçenin Eğitim Kültür Müdürüne iletildi. Paket program içinde, Sami Savni Özer konseri, konferans, Tır Tiyatrosu ve tasavvuf korosu düşüncesinin bulunduğu aktaran Karaçorlu, program takviminin oluşması için ilçelerin yer ve tarih konusunda kendilerine bilgi aktarmalarını istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!