Büyükşehir´den Derince´de üst yapı atağı

Kış bastırmadan bozuk yol ve kaldırımlar yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, başta doğalgaz olmak üzere yaz aylarında çeşitli amaçlarla kazılan ve daha da bozulan Derince`nin cadde ve sokaklarında üst yapı atağına kalkıyor. Önümüzdeki günlerde start alacak çalışma ile ilçenin büyük sıkıntı yaşanan yol ve kaldırımları elden geçirilecek.

BEŞ FİRMA KATILDI
Bu amaçla dün yapılan ihaleye 5 firma katıldı. Büyükşehir Belediyesi`nde gerçekleştirilen ihaleye Simge-Mat firması 1 milyon 911 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, Özmaş İnşaat 2 milyon 470 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu.

40 BİN TON ASFALT
Derince`nin Mersincik, Deniz, Çınarlı, Çenedağ, Sırrıpaşa, İbni Sina, Yavuz Sultan, Dumlupınar ve Yenikent Mahalleri`nde yaklaşık 40 bin ton asfalt ve 12 bin 500 metrekare parke döşenmesini içeren ihaleyi kazanan şirket önümüzdeki günlerde açıklanacak. Müteahhit firma, yer tesliminden sonraki 90 gün içinde çalışmaları tamamlayarak, Derince`yi kış bastırmadan çamurdan kurtarmış olacak.

FİRMALAR                      TEKLİFLERİ
Simge-Mat                  1 milyon 911 bin YTL