Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Gazetecilik, toplumu ilgilendiren sorunların aydınlatılması için ışık tutan, yapılan hata ve haksızlıkların giderilmesini sağlayan, başkalarının hakları savunmak için kendi yaşantısını hiçe sayan bir meslektir.

Gazetecilik; toplumu ilgilendiren sorunların aydınlatılması için ışık tutan, yapılan hata ve haksızlıkların giderilmesini sağlayan, başkalarının hakları savunmak için kendi yaşantısını hiçe sayan bir meslektir.

Gazetecilik; dünyanın her yerinde, yöneticiler ile vatandaş arasında köprü vazifesini üstlenmiş, insanın haber alma özgürlüğü uğruna kendi hayatını feda edecek kadar  çileli, kutsal bir görevdir.

Kamu adına görev yapan gazeteciler, maalesef yıllarca hiçbir yasal güvence olmadan, olumsuz koşullarda mücadele etmiş, kalemi ile toplumu aydınlatmayı, insanı bilgilendirmeyi sürdürmüştür.

Bu kadar çile dolu, toplumun gözü, kulağı, dili konumundaki gazeteciler için, Türkiye`de 10 Ocak 1961 yılında yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Yasa ile gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlanmıştır.

Bütün dünyada hala toplumsal olaylarda bir çok gazeteci, haber alma, toplumu bilgilendirme uğruna ya canından olmakta, ya da sakat kalmaktadır.

Ne acıdırki çalışan gazeteciler için bu tür tehlikeler her zaman var olmuştur, dünya var olduğu sürece de olacaktır.

Toplum sorunları için kendi canını hiçe sayarak, doğru, ilkeli, tarafsız ve dürüstlükten taviz vermeyen siz değerli basın mensupları, her zaman görev yaptığınız yerde ışık oldunuz, olmaya devam edeceksiniz.  

Bütün gazetecilerin günü kutlu olsun…


İlyas ŞEKER
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili

Bizi;
sosyal medyada takip edin!