G. Koreli öğrenciler, Büyükşehir´de

Başkan Karaosmanoğlu öğrencileri kabul etti. Türk örf, adet ve geleneklerini öğrenmek amacıyla Kocaeli`ne gelen ve bir süredir ilimizde kalan Güney Koreli 19 üniversite öğrencisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret etti.

Türk örf, adet ve geleneklerini öğrenmek amacıyla Kocaeli´ne gelen ve bir süredir ilimizde kalan Güney Koreli 19 üniversite öğrencisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu makamında ziyaret etti. Karaosmanoğlu, “Gençler arasında da köklü bağların kurulmasını istiyoruz” dedi.

ÇAPA YAPTILAR, AĞAÇ DİKTİLER
Güney Kore´de faaliyet gösteren İstanbul Kültür Merkezi ile İstanbul´da faaliyet gösteren Güney Kore Kültür Merkezinin işbirliğiyle ülkemize gelen, CUBS adlı gönüllü çalışma grubuna üye öğrenciler, ilk olarak izlenimlerini aktardı. Gruplar halinde Türk aileleri tarafından misafir edildiklerini, Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde özürlü arkadaşları ile gün boyu çalışmaktan keyif aldıklarını ifade eden öğrenciler, Kandıra´ya bağlı Koca Kaymaz Köyü´nde birlikte çapa yaptıklarını, Gölcük Kalıcı Konutları çevresine de ağaç diktiklerini ifade etti.

“TATLILAR ÇOK TATLI”
Türklerin gerçekten çok sıcak kanlı ve misafirperver olduklarını dile getiren öğrenciler, “Güney Kore halkı ile Türk halkı gerçekten büyüklere sevgi ve saygı yönünden birbirine çok benziyor. Türk mutfağı mükemmel. Ama yemek sonrası verilen tatlılar aşırı tatlı” şeklinde görüş belirtti. Büyükşehir Belediye Gençlik Meclisi üyelerinin kendilerine her konuda destek olduklarını kaydeden öğrenciler daha sonra yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

“BELEDİYELER ARASINDA KALMASIN”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Güney Kore ile Türkiye´nin çok güçlü tarihi bağları olduğunu belirterek, “Ulsan ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iki kardeş belediye. Ancak bizler, kardeşlik bağlarının sadece belediyeler arasında kurulmasını yeterli bulmuyor, gençler arasında da köklü bağların kurulmasını arzu ediyoruz. Gençlerimizin iki ülke arasında köprü olarak kardeşlik duygularının pekişmesine, örf, adet ve geleneklerinin öğrenilmesine katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

BAŞKAN´A SAVAŞ MASKESİ
Daha sonra Su-Mim Yoron adlı öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´na Güney Kore´de savaşlarda kullanılan yüz maskelerinin maketinden oluşan bir hediye verdi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da öğrencilere bir tarafında Türk Bayrağı diğer tarafında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin amblemi bulunan bayrak ve çeşitli hediyeler verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!