Gündoğdu´ya 1378 konut

Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ, Kentsel Dönüşüm Projesi için yarın protokol imzalıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin İzmit merkezde uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak konutlar için, kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi ile belediye arasında yarın protokol imzalanıyor. TOKİ, Gündoğdu`da toplam bin 378 konut inşa edecek.

14 AYDA TAMAMLANACAK
Projenin birinci etabını 7 Temmuz`da gerçekleştiren ve 30 metre genişliğindeki Üniversite Bulvarı`nın temelini atan Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci etap çalışmasına start vermeden önce TOKİ ile anlaştı. Bugün atılacak imzalarla yürürlüğe girecek olan protokole göre, Toplu Konut İdaresi konutları en geç inşaat ruhsatları alındıktan sonraki 14 ay içinde tamamlayacak.

İSTİMLAK VE SATIŞ
İlimizdeki konut açığının kapanmasına önemli katkı sağlayacak olan konutlardan bir kısmı, Üniversite Bulvarı için evleri istimlak edilecek olan Erenler ve Cedit Mahallesi sakinlerine verilecek. Diğer konutlar ise TOKİ tarafından uzun vadede ve düşük taksitlerle halka satılacak. Toplu konut uygulamasının projesi, ihalesi ve inşaatı TOKİ tarafından gerçekleştirilecek.

KAÇ TANE, KAÇ METREKARE
Gündoğdu köyü ile Bayındırlık Konutları arasında yer alan, Büyükşehir Belediyesi`nin Hazine`den aldığı 171 dönüm arazi üzerinde yapılacak konutlardan 364`ü brüt 105, 676`sı brüt 120, 338`i ise brüt 75 metrekare olacak. 53 bloğun yer alacağı bölgeye ayrıca 1 adet 36 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet cami ve görevli evi yapılacak.

PROTOKOL TÖRENİ YARIN
Büyükşehir Meclis Salonu`nda yarın saat 17.00`de düzenlenecek törende protokole imzayı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar atacak. Kocaeli için büyük önem taşıyan bu törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe`nin ile Kocaeli milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

“TERCİH ÖNCELİĞİ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde evleri istimlak edilecek vatandaşların bu konutlardan öncelikli olarak yararlanma hakkına sahip olacaklarını vurguladı. “Kendi istekleri doğrultusunda tercih yapabilecekler” diyen Başkan Karaosmanoğlu, konut projesinin yaklaşık yatırım tutarının da 60 milyon YTL (60 trilyon TL) olduğunu ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!