Halkevi`nde Tasavvuf Müziği gecesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında 05 kasım akşamı, iki ayrı tasavvuf müziği konseri vardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`nda, Lütfi Ramazanoğlu ise Ramazan Çadırı`nda sahne aldı.

BÜTÜN KOLTUKLAR DOLDU

Sadece 2 ay önce kurulan Tasavvuf Müziği Topluluğu`nun konserine ilgi oldukça büyüktü. Halk Eğitim Merkezi`nin alt ve üst bölümdeki koltukları tamamen dolarken, sahnede yaklaşık 2 saat kalan 35 kişilik topluluk, Rast, Uşşak, Neva ve Acemşiran makamlarında toplam 19 eser seslendirdi. Dr. Ahmet Hakkı Turabi`nin yönettiği topluluk üyelerinin tamamına yakınının İzmitliler`den oluşması dikkat çekti.
Daha önce Gölcük, Kandıra ve Gebze`de sahne alan Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu, son konserini 10 Kasım Çarşamba günü Karamürsel`de verecek.

ÇADIRDA DA KONSER VARDI

Öte yandan dün akşam Ramazan Çadırı`nda ise H. Lütfi Ramazanoğlu sahne aldı. Ramazanoğlu da sema gösterisi eşliğinde Tasavvuf Müziği konseri verdi.

Teravih namazı öncesinde ise Radyo 7`de “Mavi Ada” adlı programı sunan Kahraman Tazeoğlu, okurlarıyla şiir ve sanat üzerine söyleşide bulunarak kitaplarını imzaladı.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KONSERVATUVARI TASAVVUF MÜZİĞİ TOPLULUĞU KOROSUNDA BULUNAN İSİMLER: Burhaneddin Karal, Emin Dağdelen, Erkan Keskin, Faruk Küçük, Faruk Taşer, Hakan Tanır, İbrahim Eren, Kadir Dalca, Kemal Kartal, Necati Dizdar, Şener İnce, Yusuf Sönüksün, Birol Damar, Enver Yaman, Erol Süngü, Faruk Memişoğlu, Hüseyin Öğütcen, Hakan Acar, Kaya Tümtürk, Kazım Arıcı, İlyas Savaş, Süleyman Konyalı, Tahsin Pekdemir.

SAZLAR: Arif Damar (Ney), Cumhur Enes Ergür (Kudüm), Halit Ünver (Ud), Mehmet Yetişken (Ney), Muzaffer Çağman (Bendir), Tahir Çağman (Ney), Vural Atılgan (Ud), Cemil Güler (Tanbur), Ferdi Koç (Ud), İlker Toksöz (Bendir), Murat İşer (Bendir), Özgür Koban (Keman), Tuncay Kardaş (Kanun), Yüksel Taşören (Kemençe).

SEMAZENLER: İbrahim Kamil Birlikay, Metin Erkuş.