Hamidiye yolu artık kaymayacak

Büyükşehir ekipleri, heyelana maruz kalan yolu eskisinden sağlam hale getiriyor

Hizmet sınırlarının il sınırlarına genişlemesinden sonra Kerpe`den Şekerpınar`a, Eşme`den Kızderbent`e kadar ilimizin her köşesinde, büyük küçük ama önemli çalışmalar gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hamidiye yoluna da el attı. Bölgedeki yaklaşık 10 köyün ulaşımı için büyük önem arz eden ve toprak kayması sonucu tek şeride düşen yol, Büyükşehir ekipleri tarafından eskisinden sağlam hale getiriliyor.

10 KÖYÜN ULAŞIM YOLU
İhsaniye-Hamidiye arasında, Karakaşlar Caddesi üzerinde bulunan bir virajda, bir süre önce aşırı yağışlar nedeniyle daralma yaşandı. İhsaniye`den başta Hamidiye olmak üzere Şevketiye, Mesruriye, Ayvazpınar, İrşadiye, Ümmiye, Siretiye, Mamuriye gibi köylere ulaşımı sağlayan yolda yaşanan bu sıkıntılar üzerine, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı harekete geçti.

130 ADET BETON KAZIK
Toprak kaymalarına müsait olan arazide sağlam iş yapmak isteyen ekipler, önce beton kazık çakma işlemine start verdi. Çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan ekipler, kısa bir süre sonra bölgeye 12 metre uzunluğunda tam 130 adet beton kazık çakmış olacak. Ardından da beton kazıklar üzerine 10 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapılacak. Böylece zemin tamamen sağlam hale getirilecek.

İKİ AY SONRA TAMAM
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, mevcut yoldaki çalışmaların iki ay içinde tamamlanacağını, ardından yolun yeniden sıcak asfaltla kaplanacağını kaydetti. Çalışmalar sayesinde, yol güzergahının hemen altında bulunan 10 ev de heyelan tehlikesinden kurtulmuş olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!