İhsaniye ve Hisareyne D-130 köprüsü altından bağlantı yolu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İhsaniye ve Hisareyn arasında yıllardır kronik bir sorun olarak duran karşıdan karşıya geçme sorununa çözüm üretti.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, bu çerçevede İhsaniye ile Hisareyn arasında bulunan D-130 Karayolu üzerindeki köprünün altına bağlantı yolu çalışması başlattı. İşe köprünün altına 20 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı yaparak start veren ekipler, söz konusu bağlantı yolunun 10 metre genişliğinde ve 100 metre uzunluğunda olacağını bildirdi. Tratuvar ve bordur çalışmasının ardından da söz konusu bağlantı yoluna 500 ton asfalt serilecek.

KRONİK SORUNA SON
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri yetkilileri İhsaniye ve Hisarenli vatandaşların yıllardır D-130 karayolunu geçmek için büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, yapılacak olan bağlantı yoluyla bu kronik ve yıllanmış sorunun da ortadan kalkacağına işaret etti.