Kasımda 6 belde doğalgazlı

Etap-2B Projesi´nin temel atma töreni Suadiye´de yapıldı

Bu yıl sonuna kadar Kocaeli`nin çok büyük bir bölümüne doğalgaz götürmeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZGAZ, Etap- 2B projesinin temelini önceki gün  Suadiye`de attı. Suadiye ile birlikte Alikahya, Köseköy, Uzunçiftlik, Arslanbey ve Sarımeşe`ye doğalgaz götürecek olan projenin temel atma töreni, Suadiye 2. Yaz Şöleni ile birlikte yapıldı. Şölen kapsamında çocuklar sünnet ettirildi, yeni belediye binası hizmete açıldı, İsmail Türüt konser verdi, havai fişek gösterileri gerçekleştirildi.

SUNUŞ ÇENE CEMAL`DEN
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe`nin de katıldığı törenler, belediye düğün salonu önünde yapıldı. Ünlü mizah ustası Çene Cemal`in sunduğu törende ilk konuşmayı Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık yaptı. Beldenin doğalgaza büyük ihtiyacının bulunduğunu belirten Başkan Karabalık, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi ve İZGAZ yöneticilerine teşekkür etti.

KIŞ GELMEDEN DOĞALGAZ GELECEK
Görevde bulundukları 14 ayda önemli hizmetlerin altına imza attıklarını kaydeden İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan ise, Etap-2B bölgesinden toplam 15 bin aboneye gaz kullandırmayı hedeflediklerini açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Suadiye`yi alt ve üst yapısıyla mükemmel hale getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Bölge sakinlerinin kışa girmeden doğalgaza kavuşacaklarını müjdeleyen Başkan Karaosmanoğlu, kendilerine destek veren Kocaelili bakan ve milletvekillerine teşekkürlerini sundu.

PEPE`DEN KARABALIK`A ÖVGÜ
İstanbul Milletvekili Muharrem Karslı`nın ardından son konuşmayı Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe yaptı. Bakan Pepe, Suadiye Belediye Başkanı Karabalık`ın hem Büyükşehir hem de Ankara`nın gücünü yanına alarak beldenin makus talihini değiştirdiğini kaydetti. İl Müftüsü Hikmet Kutlu`nun yaptırdığı duanın ardından Bakan Pepe ve beraberindekiler, polietilen boruları kaynak yapacak olan makinenin butonuna basarak çalışmaların temsili olarak startını verdi.
Hemen ardından yeni belediye hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. 2. Yaz Şöleni, İsmail Türüt konseri ve havai fişek gösterileri ile sona erdi.

15 KASIM`DA BİTİYOR
İhalesi 14 Haziran 2005 tarihinde yapılan ETAP-2B projesinin yapımını Demirbaş İnşaat gerçekleştiriyor. Alikahya, Köseköy, Uzunçiftlik, Arslanbey, Suadiye ve Sarımeşe`deki toplam 13 bin konuta doğalgaz verilmesinin hedeflendiği projenin yatırım maliyeti 10 trilyon lira. Çalışmalar 120 gün içinde tamamlanacak ve belde sakinleri 15 Kasım itibariyle doğalgaz kullanmaya başlayabilecek.
Proje kapsamında 3.9 km çelik iletim hattı, 86 km PE dağıtım hattı, 34 km PE servis hattı, 4 bin 270 adet servis kutusu montajı yapılacak. Bu hatta yıllık ortalama 15.5 milyon metreküp gaz kullanılması bekleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!