Kenan Onuk´a vefa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ünlü spor adamı için özel bir anma programı düzenliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek vefat eden NTV Spor Koordinatörü Kenan Onuk anısına Buz Sporları Anma Programı düzenliyor. 24 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan anma programı çerçevesinde ayrıca, Türkiye-Bulgaristan Milli Takımları arasında bir de Buz Hokeyi Özel Müsabakası gerçekleştirilecek.

ÖZEL GÖSTERİLER YAPILACAK
Yaşamı boyunca yaptığı programlarla buz sporlarını Türkiye`ye sevdiren spor adamı olarak tanınan Kenan Onuk için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özel bir anma programı düzenledi. 24 Temmuz`da saat 17.00`de Büyükşehir Belediyesi`ne ait Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nde gerçekleşecek olan Anma Programı`nda, ilk olarak sinevizyon gösterisi eşliğinde Kenan Onuk`un hayatı ve gazetecilik yaşamı anlatılacak. Bulgar ve Türk sporcuların artistik paten gösterileri ile devam edecek anma programı, Türkiye-Bulgaristan Milli Takımları arası Buz Hokeyi Özel Müsabakasıyla son bulacak.

BUZ PATENİNİ ONUNLA SEVDİK
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Anma Programını Buz Pateni dalında seçerek Onuk`u bir kez daha kalplerde yaşatmayı hedefliyor. Bilindiği gibi Kenan Onuk, yıllarca, Türk halkına kusursuz Türkçe`siyle sayısız buz pateni müsabakası sunmuş ve halkın bu spor dalına olan ilgisinin artmasına öncülük etmişti. Erken yaşta yaşama veda eden spor adamının beyefendi kişiliği ise medya dünyasında büyük taktir toplamasını sağlamıştı.

KENAN ONUK KİMDİR?
1954 yılında İzmir`de doğan Kenan Onuk, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`ni bitirdi. Gazetecilik mesleğine 1974 yılında TRT`de muhabir olarak başlayan Onuk, 1992 yılında Show TV, 1993 yılında atv`de görev aldı. Onuk, 1996 yılından bu yana kuruluşunda yer aldığı NTV`de görev yapıyordu. Evli ve bir kız çocuk babası olan Kenan Onuk, NTV`de yaptığı `90 Dakika` programı da dahil olmak üzere, spor yayıncılığında kalite ve sağduyu kriterlerinin öncülerinden biri olarak kabul edildi. Kariyerinde sayısız ödül ve başarıya imza atan Onuk, yazılı basında da, kritikleriyle gazetelerin spor sayfaları aracılığıyla okurlarına ışık tuttu. Onuk ayrıca, gazete yazıları ve NTV Radyo`daki caz programıyla da, müzik alanındaki bilgi birikimini okurları ve dinleyicileri ile paylaştı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!