Kenti kent yapan tarihi mekanlardır

Gebze kent merkezi için yapılan projelerin sergisini Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu açtı

Gebze Belediyesi`nin ilçeye çağdaş vizyon ve estetik bir kent görünümü kazandırmak için ulusal çapta açtığı Gebze Tarihi Kent Merkezi Tasarım Fikir Proje Yarışması`na 18 proje katıldı. Projeler için Çoban Mustafa Paşa Külliyesi`nde sergi düzenlenirken, serginin açılışını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tarihine sahip çıkmayanların, geleceğini kuramayacağını söyledi.

“TARİHE SAHİP ÇIKALIM”
Projelerin tanıtımı için düzenlenen serginin açılışını gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosamonoğlu, tarihi mirasa sahip çıkılmasını istedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Kentleri kent yapan tarihi mekanlarıdır. Tarihi mirasımızı lakıyla değerlendirmeli ve en iyi şekilde korumalıyız” dedi. Gebze`de bulunan Eskihisar Kalesi, Osman Hamdi Bey Müzesi, Anibal Mezarı Çoban Mustafa Paşa camii ve Külliyesi gibi eserlerin Kocaeli için büyük zenginlik olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Belediyesi`nin yaptığı çalışmanın takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

PROJELER TARTIŞILACAK
Yarışmaya katılan 18 projenin sergisine Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergilenen projeler yarın Belediye Kültür Salonu`nda tek tek ele alınıp tartışılacak. Saat 14.00`te yapılacak olan tartışmaya jüri üyelerinin yanı sıra isteyen vatandaşlar da katılabilecek.

DERECEYE GİREN ESERLER VE SAHİPLERİ

1.ÖDÜL – Jüri kararı ile verilmedi
2.ÖDÜL – Rumuz 17396 Korhan Torcu, Y. Mimar İ.T.Ü Ali Akarsu, Y. Mimar İ.T.Ü
3. ÖDÜL – Rumuz 68375 Nimet Aydın, Y.Mimar G.Ü-ODTÜ Gizem Turgut, Mimar Yeditepe Ü.

1.MANSİYON – Rumuz 43113 Sunay Erdem, P.Mimar Ankara Ü. Günay Erdem, Mimar Gazi Ü.
2.MANSİYON - Rumuz 36242 Dr. Nilgün Çolpan Erkan, şehir pl. Y.T.Ü Elif Örnek Özden, şehir Pl. Y.T.Ü Töre Seçilmişler, Y.Mimar Y.T.Ü Mehmet Hakan Uzbek, Y.Mimar Graz T.Ü.
3.MANSİYON - Rumuz 29711 Zeki Şerifoglu, Y.Mimar Y.T.Ü

Bizi;
sosyal medyada takip edin!