KO-MEK´e ilgi patlaması

Başvuru yapan kişi sayısı 1000´i geçti, en yoğun ilgi internetten

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ilk olarak geçen yıl başlattığı Meslek ve Sanat Edindirme Kursları`na bu yıl da büyük ilgi var. Geçen ay internet üzerinden, 1 Eylül`de ise İzmit merkezdeki kayıt noktalarından start alan başvurularda toplam sayı şimdiden 1000`i geçmiş durumda. Kayıtların son bulacağı 30 Eylül tarihine kadar toplam başvuru sayısının 20 bine ulaşması bekleniyor. 

89 BRANŞTA KURS
Kısa adı KO-MEK olan kursların branş ve merkez sayısında da önemli artışlar var. Geçen yıl 26 branşta kayıt yapılırken, bu yıl pek çoğu istihdam açığı bulunan meslek dalları olmak üzere 89 branşta başvuru yapılabiliyor. Ayrıca yine geçen yıl 8 olan kurs merkezi sayısı bu yıl 17`ye çıkarıldı. Talebin daha da fazla olması durumunda bu sayı 20`ye yükseltilebilecek.

MESAİ SAATLERİ İÇİNDE
KO-MEK için kayıtlar şimdilik İzmit şehir içindeki 3 kayıt merkezi ile internet üzerinden yapılabiliyor. İzmit merkezde, fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi, Fevziye Camii karşısındaki Belediye İş Hanı Batı Blok Kat:4 veya Büyükşehir Belediyesi`nin kısa bir süre önce hizmete açtığı Mehmet Ali Paşa Kültür ve Sağlık Merkezi`nde mesai saatleri içinde kayıt yaptırmak mümkün. Ayrıca, 325 63 63 ve 325 14 05 numaralı telefonlardan da bilgi alınabiliyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURULAR
Adaylar kayıtlarını, internet üzerinden ise www.kocaeli.bel.tr. adresinden yapabiliyor. Resimli KO-MEK KURSLARI alanı tıklandıktan sonra sırasıyla “online başvuru”, “şartnameyi okudum, kabul ediyorum” bölümleri işaretleniyor, ardından Kursiyer Kayıt Formu dolduruluyor. İnternet üzerinden yapılan başvuruların sayısı 850`yi aşmış durumda. İzmit merkez dışında kalan ilçe ve beldelerde ise kayıtlar, ilköğretim okullarının açıldığı tarih olan 12 Eylül`den sonra start alacak.

KURS AÇILACAK İLÇE VE BELDELER:
Bu eğitim öğretim döneminde kurs merkezlerinin açılacağı ilçe ve belde ve mahalleler şöyle: Gebze merkez, Gebze Yenimahalle, Çayırova, Dilovası, Hereke, Körfez, Derince, Kuruçeşme, İzmit Merkez, İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi, Kandıra, Köseköy, Yuvacık, Karşıyaka, Yeniköy, Gölcük ve Karamürsel. İhtiyaç duyulduğu taktirde çeşitli noktalarda 3 kurs merkezi daha açılabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!