Kocaeli baharda lale açacak

Büyükşehir, 120 bin adet lale soğanının dikimine start verdi

Yaklaşık 1.5 yıldır gerçekleştirdiği yeşillendirme, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarıyla şehir merkezlerine adeta nefes aldıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`ni binlerce lale ile donatacak. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki bahar aylarında başta D-100 ve D-130 olmak üzere şehrin muhtelif yerlerine 120 bin adet lale soğanı dikecek. Nisan ayı ile birlikte çıkmaya başlayacak olan laleler Kocaelililere bu yıl farklı bir bahar keyfi yaşatacak.

İLK GRUP EKİLDİ
Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, ilk lale grubunun dikimine Kullar ve Yuvacık Başiskele kavşaklarından başladı. Bu iki kavşağa 10 binin üzerinde lale soğanı eken ekipler, bayram sonrasında diğer bölgelerdeki çalışmalara start verecek.

2 BİN ADET ÇINAR
Bu çalışma ile eş zamanlı olarak yürütülen bir diğer çalışma ise dev leylandi ve çınar ağaçlarının dikimi. Yine Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma ile Kullar ve Başiskele Kavşaklarına leylandi, D-130 karayolu boyunca ise 2 bin adet çınar ağacı dikiliyor.

 

8 KİŞİ ANCAK TAŞIYOR
Sadece birini 8 kişinin ancak taşıyabildiği dev ağaçlar, bölgenin güzelliğini daha da artıracak.
Her iki çalışmanın tamamlanmasıyla bahar aylarında bu yoldan geçen Kocaelililer, renk renk lalelerin yanı sıra yemyeşil ağaçlar görmenin huzurunu da yaşayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!