Kocaeli´nin Süreyya Ayhan´ları yetişiyor

Büyükşehir Belediyesi´nin atletizm yaz okuluna ilgi büyük

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından gençlere yönelik olarak başlatılan yaz okulu uygulaması il genelinde yoğun ilgi görüyor. İlginin yoğun olduğu branşlardan biri olan atletizmde, geleceğin Süreyya Ayhan`ları yetişiyor.

60 GENÇ ATLET
Atletizm branşında sabah ve akşam grubu olmak üzere toplam 60 sporcu bulunuyor. Yaşları 7 ile 15 arasında değişen genç atletler, çalışmalarını İsmetpaşa Stadyumu ve Olimpik Buz Sporları Tesisi`nde gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediye Kağıtspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Atletizm Branş Sorumlusu Barbaros Firal nezaretinde devam eden çalışmalarda genç atletlerin antrenörlüğünü Muhammet Matbay, Fethiye Karahilalöz ve Gözen Bektaş yapıyor.

HERKES KATILABİLİR
Yaz okulları kayıtlarının halen devam ettiğini, 7 yaşından büyük tüm çocuk ve gençlerin 226 40 90 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırabileceğini belirten Barbaros Firal, velilere çağrıda bulunuyor. “Çocuklarına spor yaptırmak, onların gelecekte iyi birer sporcu ve atlet olmasını isteyen herkes, yaz okulumuza başvurmalı” diyen Firal, amaçlarını ise “Kocaeli gençliğine hizmet etmek, çocukların fiziki gelişimine yardımcı olmak, fiziksel aktivite ihtiyacını gidermek” şeklinde özetledi.

SPORU SEVDİRİCİ YARIŞMALAR
Haftada 3 gün, akşam üstü 1`er saatlik çalışma programı ile devam eden atletizm yaz okulu, eylül başına kadar sürecek. Yaz okulu çerçevesinde temel atletizm eğitimi veriliyor, yaş gruplarına göre sporu sevdirici ve eğlendirici yarışmalar ihmal edilmiyor. Kimi gençlere ise yeteneklerine göre değişik antrenmanlar yaptırılıyor. Yaz okuluna katılırken ücretsiz şapka ve tişört hediye edilen genç atletlere, kurs sonunda ayrıca sertifika verilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!