Körfez´e özel koruma

Kocaeli Büyükşehir Belediye´si 14 metrelik botla denizi kirletenleri denetleyecek

Körfez`i kirletenlere karşı büyük bir mücadele başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özellikle denize sintine döken gemileri yakalamak için 14 metrelik bir devriye botunu hizmete soktu. Görevi Körfez`e atıklarını dökenleri yakalamak olan botta 4 personel görev yapacak.

DEVRİYE GEZECEK
Körfez`i yüzülebilir hale getirmek için bütün imkanlarını seferber eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi denize dökülen evsel ve sanayi atıklarını hem karadan, hem denizden denetlemeye başladı. Özellikle Körfez içine giren gemilerin sintinelerini denize boşaltmalarını önlemek amacıyla Denizcilik Müsteşarlığı`ndan satın alınan 14 metre`lik çevre temizlik botu göreve başladı. Gemi sürekli Körfez içinde devriye gezecek.

4 PERSONEL CEZA YAZACAK
Saatteki hızı 14 mil olan çevre koruma botu Körfez`de bulunan 44 liman ve iskeleleri denetleyecek.  Ayrıca açıkta veya limanda bağlı bulunan gemileri kontrol etmeye ve ceza yazmaya yetkili olan gemide 4 personel görev yapacak. Personel, denize atık dökenleri tespit edip, ceza kesebilecek. Botta görev alacak olan personelin ikisi Çevre Koruma Müdürlüğü memuru olacak.

24 SAAT GÖREV YAPACAK
Körfez`i temizlemek adına hizmete sokulan bot içindeki görevlilerin, karadan denizi kirletenlere müdahale yetkisi bulunuyor. Özellikle Büyükşehir Belediyesi`nin Seka Evsel Atık Arıtma Tesisi`ni devreye sokmasıyla, Körfez`de ki kirlenmeyi minimuma çekmeye çalışması, botun değerini daha da artırdı. Botun Körfez`de 24 saat süreyle görev yapacağı, karadan akıtılan atıklara müdahale yetkisi ile Körfez`in büyük oranda temizliğinin sağlanacağı belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!