Köseköy´e doğalgaz geldi

Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Türkiye´nin parlayan yıldızı olacak” dedi

İzmit`in doğusundaki beldelerde de doğalgaz yanmaya başladı. Etap 2B başlığı altında Arslanbey, Sarımeşe, Uzunçiftlik, Köseköy ve Alikahya`da yürütülen çalışmalarda ilk gaz Köseköy`e verilirken, kasım ayı sonuna kadar 5 beldedeki tüm abonelerin doğalgaz kullanabilecekleri belirtildi.

8 TRİLYONLUK PROJE
Bu yıl içinde 40 trilyonluk yatırım hedefini ortaya koyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı İZGAZ, bu yatırımın 8 trilyonluk kısmını kapsayan Etap 2B projesinin yürütüldüğü Köseköy`de ilk doğalgazı yaktı. Bu amaçla Merkez Mahallesi Belediye Garajı`nda düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun yanı sıra belde belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi`nin üst düzey yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KASIMDA HEPSİ TAMAM
Törende ilk konuşmayı İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan yaptı. Kocaeli`nin her bölgesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, Arslanbey, Sarımeşe, Uzunçiftlik, Köseköy ve Alikahya beldelerini kapsayan Etap 2B bölgesine gaz vermeye başladıklarını kaydetti. Tüm bölgelerde çalışmaların kasım ayı sonu itibariyle tamamlanacağını, çalışmalar tamamlandıkça vatandaşların gaz kullanabileceğini ifade eden Erdoğan, yaklaşık 15 bin aboneyi hedefleyen etap yatırım tutarını ise 8 trilyon olarak açıkladı.

“GÖLCÜK`E GAZ VERMEYE BAŞLADIK”
Genel Müdür Erdoğan konuşmasının daha sonraki bölümünde Gölcük`teki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gölcük`e bağlı Kavaklı, Donanma ve Merkez ile Değirmendere`ye bağlı Yüzbaşılar Mahallesi`nde vatandaşların doğalgazı kullanmaya başladığını söyleyen Erdoğan, “Arkadaşlarım dün akşam telefonla haber verdiler. Saat 23.00 itibariyle bu mahallelere doğalgaz vermeye başladık. İnşallah kısa bir süre içinde bölgenin tamamı doğalgazı kullanmaya başlayacak. Kullar 2. Bölge, Karşıyaka, Yuvacık`a da bu hafta içinde gaz vermeyi planlıyoruz” dedi.
Ev sahibi Köseköy Belediye Başkanı Habip Sarman da beldelerindeki çalışmaların 107 gün gibi çok kısa sürede tamamlanması nedeniyle tüm yetkililere teşekkür etti.

“TÜRKİYE`NİN PARLAYAN YILDIZI”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Kocaeli`ni Türkiye`nin parlayan yıldızı haline getirmek için çabaladıklarını söyledi. Bu amaçla Kocaeli`nin her bölgesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ilimizdeki tüm köy ve beldeleri kalkındıracaklarını dile getirdi. Bu nedenle alt yapıya büyük önem verdiklerini kaydeden Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak kendimize bir hedef koyduk. Önce alt yapıyı yapacağız. Vatandaşlarımız alt yapı tamamlanmadan makyaj yapanlara artık prim vermiyor” dedi.

“HANELERE HAYIRLI OLSUN”
Başkan Karaosmanoğlu, çalışmalarıyla Kocaeli`nin her tarafını şantiye haline getiren İZGAZ`ın da kaliteden ödün vermediğini vurguladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri doğalgaz meşalesinin bulunduğu bölgeye geçerken, Başkan Karaosmanoğlu, meşaleyi “Hanelerimize hayırlı olsun. Bereket getirsin” temennisiyle ateşledi. Törene katılan belde çocuklarına ise her zaman olduğu gibi plastik top hediye edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!