Kullar Fidanlığı büyütülüyor

Yeşillendirme çalışmalarının hızlanması nedeniyle, Kullar Fidanlığı yeniden ele alındı

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli`nin genelinde yaptığı yeşillendirme çalışmalarında kullandığı çeşitli türlerde ağaç fidanlarını yetiştirdiği Kullar Fidanlığı`nı genişletmeye başladı.

20 BİN METREKARE YENİ ALAN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bütün il sınırları içinde yaptığı yeşillendirme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Kullar Fidanlığı yapılan çalışmalara yetmez oldu. Büyükşehir Belediyesi, yetersiz kalan Kullar Fidanlığı`nı yeniden düzenleyerek 20 bin metre kare yeni fidan depolama yeri yapıyor. Yapılan çalışmada önce zemin mıcır ile düzeltildi. Daha sonra yabani otların büyümesinin önlenmesi için ve ayrıca kış mevsiminde toprağın sıcaklığının korunması için arazi üzerinde çalışmalar sürüyor. Fidan depolama alanının sulama sistemi de yeniden hazırlandı.

ÇALIŞMALAR YAYGINLAŞTI
Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde yaptığı yeşillendirme çalışmalarını, il geneline yaygınlaştırdı. İlçe ve beldelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, özellikle D-100 karayolu çerçevesinde yeşillendirme çalışmalarını ihmal etmiyor.