Orhan Mahallesi´ne dev tesis

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 bin metrekare alan üzerine spor tesisi inşa ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit`in Orhan Mahallesi`nde 8 bin metrekarelik alan üzerine dev spor kompleksi yaptırıyor. Projesi tamamlanan dev tesisin 12 Ağustos tarihinde ihale edileceği belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sporu kentin her köşesine yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

HEDEF SPORU YAYGINLAŞTIRMAK
Hazırlattığı projeleri hayata geçirmeye başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özellikle gençleri spora yönlendirmek amacıyla kenar mahallelere spor kompleksleri yaptırmaya başladı. Daha önce Kocaeli`ne 10 futbol sahası yaptırmak için ekipleri görevlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sporu kentin her köşesine yaymayı hedeflediklerini söyledi. Özellikle gençlere spor yapma imkanı sunmayı hedeflediklerini belirten Karaosmanoğlu, “Spor, gençlerimizi alkol, sigara, uyuşturucu ve kahve alışkanlığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya yarayan en büyük etken. Hedefimizde Kocaeli`nin her köşesinde insanımıza spor yapacağı tesisleri sunmak. Spor insanları zararlı alışkanlıktan uzak tutmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıklı birey olmalarını sağlar” dedi.

DEV SPOR KOMPLEKSİ
İlk olarak İzmit`in Orhan Mahallesi için yaptırılan dev spor kompleksinin projesi tamamlandı. Toplam 8 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan dev kompleksin 12 Ağustos tarihinde ihale edileceği belirtildi. Dev kompleksin içinde 4 bin 50 metrekarelik alanda futbol sahası yapılacak. 450 metrekarelik basket sahası, 285 metrekarelik alanda voleybol sahası, 170 metre kapalı alanda kafeterya, bir adet tribün, bir adet oto park, 4 adet sporcu soyunma odası, duşlar, revir, idari oda ve hakem odası inşa edilecek.  Tribünün 630 metrekarelik alanı kapsayacağı, futbol sahasından 3 metre yükseklikte başlayıp, 6 metre yüksekliğe kadar ulaşacağı, 630 kişi kapasiteli olacağı ifade edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!