Ragıp Savaş at binmeyi öğrendi

“Hacivat ve Karagöz niçin öldürüldü?” filmindeki rolü için bir ay ders aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, başrollerini Haluk Bilginer ile Beyazıt Öztürk`ün oynadığı “Hacivat ve Karagöz niçin öldürüldü?” komedi filmindeki Orhangazi rolü için at binmeyi öğrendi.

SİVRİ DİL KURBANLARI
Bursa`da çevrilen ve 17 Şubat 2006 tarihinde gösterime girecek olan komedi filmi için büyük bir plato kuruldu. Karagöz`ü Haluk Bilginer, Hacivat`ı Beyazıt Öztürk`ün oynadığı komedi filmi, sivri dilli iki hiciv ustasının öldürülmesini anlatıyor. Filmde dönemin Padişahı Orhangazi, cami inşaatında çalışan iki işçi konumundaki Karagöz ile Hacivat`ın ölüm emrini veren kişi olarak tanımlanıyor. Filmde ayrıca Pervane rölünü Güven Kıraç, Ayşe Hatun rolünü ise Şebnem Dönmez oynuyor.

BİR AY DERS ALDI
Orhangazi rolü için büyük bir çaba sarfeden Ragıp Savaş, at bindiği sahneler için iki ay boyunca Kocaeli Atlı Spor Kulübü`nde ders aldı. Rolünü iyi yapabilmek için at binme kursu aldığını ifade eden Ragıp Savaş, oynadığı karakterin bütün özelliklerini öğrenmenin sanat gereği olduğunu belirterek, “At binmeyi öğrenmek biraz zor oldu. Onun bile bir sürü incelikleri varmış. Hiç düşmediğim için şanslıyım. Artık usta bir binici oldum sayılır. Film boyunca bir çok sahnede at üzerinde olmam gerekiyor” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!