Ramazan Çadırı`nda Kuran dinletisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin İzmit Halkevi Meydanı`nda kurduğu Ramazan Çadırı`nda 9 Kasım Salı akşamı, Kuran-ı Kerim`in inmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi münasebetiyle Kuran`la dolu bir etkinlik gerçekleştirildi.

ÖNCE “KUR`AN MUCİZESİ”

Çadırda ilk olarak isimli belgesel sinevizyon eşliğinde gösterildi. Daha sonra Kuran dinletisi gerçekleştirildi. Etkinliklere katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu gecenin önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Kadir Gecesi`nin önem ve faziletini anlatan Karaçorlu, “İnsanlar ara sıra kendi kendilerinin muhakemesini yapmalı. Zaman içinde kendimizi sorgulamamız ve yenilememiz gerekir. İşte böyle kutsal geceler, ruhumuzu, bedenimizi ve davranışlarımızı değerlendirmek ve arındırmak için bir fırsattır” dedi.

 

 

 

 

 

 

SAAT KULESİ MAKETİ VE PİŞMANİYE

Daha sonra sahneye gelen Kocaeli Müftü Yardımcısı Nedim Özkal, hafız Muttalip Özbek, İmaret Camii İmamı Ali Yeşil Kır, Yeni Cuma Camii Müezzini Hüseyin Öztürk ve Kocaeli Müftülüğü Minikler İlahi Grubu dinleyenlere ilahi, kaside ve Kuran`ı Kerim dinletisi sundu. Programı, Kocaeli Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan yaptığı dua ile tamamladı. Duanın sonunda Sait Karaçorlu, katılımcılara İzmit`in simgelerinden olan Saat Kulesi`nin maketi ile pişmaniye hediye etti.

 

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!