SEKA makinelerinin satışı sürüyor

7 freze ve taşlama makinesinin daha alıcıları belli oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen SEKA İzmit İşletmesi`nin makineleri satılmaya devam ediyor. İşletme içinde bulunan çeşitli markalardaki 7 adet torna tezgahı geçen hafta yapılan ihalede muhammen bedellerinin çok üzerinde satan Büyükşehir Belediyesi, dün de 20 adet freze ve taşlama makinesinin ihalesini gerçekleştirdi. Tezgahlardan 7`si satılırken, toplamda 214 bin 550 YTL`lik (214 milyar 550 milyon TL) gelir elde edildi.

ŞAM-İZMİT REKABETİ
İhalede en fazla teklif 9 numaralı Voith marka Vals taşlama tezgahına geldi. 5 ayrı teklifin yapıldığı söz konusu tezgah için, daha önce de 8 No`lu Kagıt makinesini alan ve merkezi Adana`da bulunan Suriye ortaklı Megatronik Boya Makine ile İzmit`li Özgür Kromaj arasında tatlı bir rekabet yaşadı. 35 bin YTL`lik muhammen bedelli makineye 125 bin YTL veren Özgür Kromaj, Megatronik`ten gelen 125 bin 100 YTL ile ihaleyi kaybetti. Rakip firmaya 100 YTL gibi küçük bir rakamla 9 numaralı makineyi kaptıran Özgür Kromaj, rövanşı bir sonraki 10 numaralı makine ile aldı. Muhammen bedeli 15 bin YTL olan 10 numaralı makineye, Özgür Kromaj 26 bin 250 YTL`lik teklifiyle sahip oldu.

TEZGAHLARI KİM, HANGİ FİYATA ALDI?
Öte yandan ihalede teklif alınmayan 1, 3, 5 ,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ve 20 numaralı makineler için, 13 Eylül Salı günü pazarlık usulüyle yeniden ihaleye çıkılacağı belirtildi. İhalede satılan makineler ile verilen teklifler şöyle:

- 2  No`lu Cincinnati Marka Freze Tezgahı
Muhammen bedeli 12 bin YTL. Tek teklifin yapıldığı tezgaha Geçer Makine, 12 bin 500 YTL`lik teklifi ile sahip oldu.

- 4 No`lu Poribe Marka Vargel Tezgahı
Muhammen bedeli 20 bin YTL. Tek teklifin yapıldığı tezgahı da 25 bin 100 YTL ile Geçer Makine aldı.

- 6 No`lu Erma Marka Bıçak Bileme Tezgahı
Muhammen bedeli 10 bin YTL. İki teklifin yapıldığı tezgaha en yüksek fiyatı 15 bin 500 YTL ile Nurtaş Makine verdi.

- 7  No`lu Stankoimport Bıçak Bileme Tezgahı
Muhammen bedeli 3  bin YTL. Tek teklifin yapıldığı tezgahın yeni sahibi, 3 bin 600 YTL`lik teklifi ile Marmara Teknik oldu.

- 8 No`lu Cincinnati Marka Mil Taşlama Tezgahı
Muhammen bedeli 6 bin YTL. Tek teklif 6 bin 500 YTL ile Kaynaklar Firması`ndan geldi.

- 9 No`lu Naoks – Union Vals Taşlama Tezgahı
Muhammen bedeli 35 bin YTL. 5 teklifin geldiği tezgah için en yüksek teklifi 125 bin 100 YTL ile Megatronik Boya Makine vererek tezgahın yeni sahibi oldu.

- 10 No`lu Voith Marka Vals Taşlama Tezgahı
Muhammen bedeli 15 bin YTL. İki teklif alan tezgahı, 26 bin 250 YTL ile Özgür Kromaj satın aldı.