SEKA´nın makinesi Şam´a gidiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne devredilen SEKA İzmit İşletmesi´nin makineleri için bugün yapılan ihalede 8 No´lu makine, merkezi Adana´da bulunan Suriye ortaklı Megatronik Boya Makine Sanayi şirketine satıldı.

Makine, şirket tarafından Şam`a götürülecek.

864.5 MİLYAR LİRAYA
Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce iki kez ihaleye çıkarılan ancak alıcı bulamayan 3, 6 ve 8 No`lu makineler için bugün Encümen Salonu`nda yeniden ihale gerçekleştirildi. Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman`ın başkanlık yaptığı ihalede sadece 8 Nolu makine için teklif verildi. Megatronik Boya Makine Sanayi Şirketi adına katılan Yusuf Şiha, 864 bin 500 YTL (864 milyar 500 milyon TL) teklifle 8 numaralı makineye talip olduklarını söyledi. Söz konusu makineye 3-4 milyon dolar daha yatırım yaparak modernize edeceklerini ifade eden Yusuf Şiha, kağıt imalatını bundan böyle Şam`da sürdürmek istediklerini kaydetti.

3 VE 6 NOLU MAKİNALAR 15 GÜN SONRA
İhalede 8 No`lu makineye başka teklif gelmemesi nedeniyle, ihale komisyonu Suriye ortaklı şirketin teklifine olumlu cevap vererek, makinenin satışına karar verdi. Bu arada ihalede 3 ve 6 No`lu makinelere yine alıcı çıkmadı. Söz konusu makineler için 15 gün içinde açık artırma usulüyle yeniden ihaleye gidileceği belirtildi.

BELEDİYESPOR`A 300 MİLYAR
Öte yandan ihale sonrasında gerçekleştirilen encümen toplantısında, Büyükşehir Belediye Kağıtspor`a 300 bin YTL (300 milyar TL) yardım edilmesi kararı verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman, Kağıtspor ve Köy Hizmetlerispor`un da katılımıyla daha da büyüyen Büyükşehir Belediye Kağıtspor`un 22 spor dalında faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!