Şekerpınar için çekilişler tamam

Alt gelir grubundaki 588 konutun sahibi belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile satışa çıkarılan Gebze Şekerpınar Toplu Konutlarında çekiliş heyecanı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile satışa çıkarılan Gebze Şekerpınar Toplu Konutlarında çekiliş heyecanı. Arzdan fazla talebin geldiği alt gelir grubuna ait çekilişler, dün yapıldı. Kura sonrasında ev almaya hak kazanan vatandaşların sevinci görülmeye değerdi.

GEBZE SPOR SALONUNDA
Şekerpınar bölgesinde yaptırılan 1736 konuttan en yoğun ilgiyi, alt gelir grubuna yönelik evler görmüştü. Bu grupta 588 daire için 74´ü özürlü, 3´ü gazi olmak üzere toplam 1624 kişi başvuru yapmıştı. İşte bu konutları hangi isimlerin alacağına ilişkin kura, Gebze Spor Salonunda çekildi. İzmit 6. Noter Başkatibi Cabir Karahasanoğlu gözetiminde yapılan çekilişe, sabah saatlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.

KONUT HAMLESİ
Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “TOKİ ile bir inşaat hamlesi başlattık. İnşallah bu evleri zamanında bitirerek sizi kira konusunda rahatlatacağız. Yaptığımız bu evlerin taksitlerini her vatandaşımız rahatlıkla ödeyebilir. Sizin de artık çok yakın zamanda eviniz olacak. Bizler söz verdiğimiz gibi bu evleri yapacağız. Yaptığımız her şey şeffaf ve de kaliteli olacak. İnşallah evleriniz bittiğinde kahve içmeye geleceğiz. Yeni konut projeleriyle sizleri ev sahibi yapma yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

İLK DAİRE KORK´UN
Konutlarda yüzde 2 özürlü kontenjanı bulunurken, Başkan Karaosmanoğlu´nun yaptığı kura çekilişinde ilk daire, özürlü vatandaşlardan Abdullah Kork´a çıktı. Kura çekimi sonrası bir hayli mutlu olduğu gözlenen Kork, “Gönlümden geçen daire çıktı. Bu yüzden çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Daha sonra Başkan Karaosmanoğlu kurada ev kazanan vatandaşla bir süre sohbet etti.

DİĞERLERİ DİREKT
Yeterli talebin gelmediği normal konutlarda 456, yoksul gruba ait konutlarda 89 kişi, direkt konut almaya hak kazandığı için çekiliş yapılmadı. Kalan dairelerle ilgili karar ise, önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından açıklanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!