Su Kayağı Müsabakaları Nefes Kesti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Kupası Su Kayağı yarışları Sapanca Gölü´nde bulunan Türkiye Su Sporları tesislerinde yapıldı.

BAŞKAN TEKNEDEN İZLEDİ
Slalom, wake-boart ve barefoot alanında düzenlenen yarışlara Milli Takım Sporcularının da aralarında bulunduğu 60 kayakçı katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun bir bölümünü tekneden takip ettiği yarışlar oldukça renkli ve çekişmeli görüntülere sahne oldu. Başkan Karaosmanoğlu, yarışları takip ettiği tekneyi de bir süre kullandı.

İŞTE ŞAMPİYONLAR
Küçük erkeklerde Faruk Yavuz`un birinci olduğu yarışlarda, Kemalhan Turfanda ikinci, Kemal Parla üçüncü oldu. Bayanlar kategoresinde  Lale Kohen Thys`un birinci olduğu yarışlarda ise, ikinciliği Çiçek Güney, üçüncülüğü Tuğba Demir aldı.
Öte yandan Büyük Erkekler 30 yaş üzerinde Pol Zazadze yarışları birinci olarak tamamlarken bu kategoride, Volkan Ekinci ikinci , Hakan Kitapçı ise üçüncü oldu. Veteren erkekler kategorisinde ise Mehmet Sait Yavuz birinciliği, Akar Çiçek ikinciliği, Antoni Thys üçüncülüğü aldı.

SPORA DESTEK SÜRECEK
Yarışların açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, yarışmaların açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni dönemde bütün spor dallarında yaygın ve geniş katılımlı organizasyonlara öncelik verdiklerini belirterek, “Su kayağı gibi Kocaeli`nin başarılı olduğu dalları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

İYİ BİR YÜZÜCÜYÜM
Ödül töreninde konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise su kayağının son derece zevkli bir spor olduğunu belirterek, “Herhalde ben bu yaştan sonra bu sporu öğrenemem. Ama bunun dışında iyi bir yüzücüyümdür. Önümüzdeki günlerde buraya gelerek halka açtığımız SEKA kampından suya girerek karşı sahile yüzmeyi düşünüyorum” dedi.  

BU GÖL ALLAHIN LÜTFU
Başkan Karaosmanoğlu, yarışların düzenlendiği Sapanca Gölü`nün de “Allahın bir lütfu” olduğunu belirterek, Sapanca Gölü`nün bugüne kadar tahrip edilmediğini bundan sonra da tahrip edilmemesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Burada, yüzen, gölü seyreden, gezen insanları görüyoruz, bu göl Allah`ın bir lütfu. İnsanlar bunu doya doya tatmalı, bazen bu nimetleri telef ediyoruz. Güzel şeyleri paylaşmasını bilmemiz lazım” şeklinde konuştu. Başkan konuşmasının ardından yarışmada dereceye girenlere madalya ve cumhuriyet altını ödüllerini verdi.
Öte yandan ödül törenin ardından Kocaeli Sapanca Su Kayağı Spor Kulübü Başkanı Sait Yavuz, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu`na külübün onur üyeliği beratını verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!