KARANLIKTA KOMEDİ

KARANLIKTA KOMEDİ
75 DK
YazanPeter SHAFFER
ÇevirenYıldız SERPEN
YönetenSerdar BİLİŞ
Dekor-KostümGamze KUŞ
MüzikÇiğdem BORUCU
IşıkCem YILMAZER

Peter Shaffer'in yazdığı Karanlıkta Komedi adlı oyun, 1960' lar Londra'sının çalkantılı günlerinde geçen, son derece basit bir düşünce üzerine kurulmuş, sofistike çok esprili, gürültülü patırtılı bir farstır.

Karanlıkta Komedi, ışıkların sönmesi ile birlikte karanlıkta el yordamı ile dolanan karakterler arasında geçen, ama bu kör döğüşünün ışık altında seyirciye sunulması düşüncesiyle yazılmış, en modern komedilerden biridir.

Heykeltraş Brindsley, Carol ile nişanlanmıştır ve Carol'un eski kafalı albay babasını etkilemek istemektedir. Ama hem Carol'un babasının hem de heykelleri satın almak üzere bir milyonerin geleceği gece sigortalar atar. Brindsley' in eski kız arkadaşı Clea gelerek, göz gözü görmeyen dairede kendisini gizler. Carol, nişanlısı Brindsley'in elini karanlıkta diğerlerinden ayıramaz. Oysa, Brindsley'in antika satıcısı eşcinsel komşusu ve Clea, Brindsley'in elini tanırlar. Aşkın gözü kör olabilir, ama duygularının olduğu yadsınamaz. Üstelik bu duyguları gizlemek ve başka türlü davranmakta çok zordur.

Sizlere en iyi bilgiyi sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Anladım