KAFESTEN BİR KUŞ UÇTU (GUGUK KUŞU)

KAFESTEN BİR KUŞ UÇTU (GUGUK KUŞU)
135 DK
YazanKen KESEY
UyarlayanDale WASSERMAN
ÇevirenBilge KOLOĞLU
YönetenYunus Emre BOZDOĞAN
Dekor TasarımıTayfun ÇEBİ
Kostüm TasarımıFunda ÇEBİ BOZDOĞAN
MüzikFatih Veli ÖLMEZ
Işık TasarımıCafer YİĞİTER
Dramaturg – Yön. Yard.Sündüz HAŞAR
Hareket DüzeniCihan YÖNTEM

DRAM-İKİ PERDE

Bir akıl hastanesi… Acaba dışarıdaki toplumun bir kesiti midir ? Deli kimdir?

Delileri sistem mi yaratır ? Hangimiz deliyiz yada akıllı ?

Guguk Kuşu'nda otoritelerin sağır ve dilsiz olduğunu düşündükleri yarı Amerikalı yarı kızılderili Reis Bromden, makina adına Büyük Hemşire tarafından yönetilen bir akıl hastanesinin hikayesini anlatıyor. Reis'e göre makina özgür iradenizi elinizden almaya çalışan, sizi bir koyun gibi çalışmak zorunda bırakan sistemi temsil etmektedir. Daha çocukken makina tarafından ele geçirildiği için yapabildiği tek şey, korkuyla emirleri yerine getirmek ve kurallara uymaktır. Bu korkunç gri dünyaya Mc. Murpy gelir ve bir sürü gibi güdülen bu adamlar adına makinaya savaş açar. Bunu takip edenlerse eğlenceli, kahramanca ama aynı zamanda trajik ve özgürleştiricidir.

Oyun; Randle P. McMurphy tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yapan bir mahkumdur. Tavırları cezaevi otoritesinin gözüne batmaya başlayınca bir süre sonra teşhis için akıl hastanesine gönderilir ve orada kalmasına karar verilir…..

Sizlere en iyi bilgiyi sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Anladım