KARA FATMA

KARA FATMA
75 DK
YAZANTÜREL EZİCİ
YÖNETMENMUSTAFA SEKMEN
YARDIMCI YÖNETMENUFUK TUNCER
K0REOGRAF GÖKMEN KASABALI
DEKOREMRE SATI
KOSTÜMDUYGU IRMAK
IŞIKCAFER YİĞİTER
GÖRSELAKTÜRK AKSOY
MÜZİK GÜRKAN ÇAKICI
KORREPETİTÖRAGAH EROĞLU
REJİ ASİSTANIALİ DOĞRU

DRAM - TEK PERDE

Oyunumuzda, ülkemizin Kurtuluş Savaşı’nda mücadele vermiş bir kadın kahramanının bakış açısından tarihsel bir görünüm ortaya koyuluyor.

Fatma Seher (nam-ı diğer Kara Fatma ) Kurtuluş savaşında, verdiği milli mücadeleyle şanlı tarihimizin önemli kahraman kadın askerlerinden biridir. Cephede vermiş olduğu mücadele harap haldeki memleketin tüm kadınlarına moral olmuş ve birçok kadının savaşa katılmasını sağlamıştır. Fatma Seher’in milli mücadele sorumlu olduğu bölge Kocaeli yarımadasıdır. Kara Fatma ve taburu, Sakarya, Kocaeli, İznik, Yalova hattında orduya destek vermiştir.

Milli Mücadele yıllarında yaşanan acı, keder, zulum ve ödenen bedeller karşılığında kazanılan zafer, üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada gerçekleşmiştir. Kara Fatma anın mücadelesi savaş sonrası devam etmiş, yaşanan zorluklar Darülacazede geçen zamanlarda daha çok artmıştır.

Şehir Tiyatroları olarak, yaşanan bu tarihi, tiyatro sanatı aracılığıyla geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Böylelikle istiklal mücadelisi verdiğimiz tarihimizi hafızalarda yenilerken, bir yandan da genç nesil üzerinde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

Sizlere en iyi bilgiyi sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Anladım